Kako izbeći prevare

Kako izbeći prevare?

Iako kontrolišemo svaki oglas na trampi.rs, svako može postaviti oglas nakon registracije, što znači da ne možemo utvrditi da li je oglas pravi ili lažan. U lažnim oglasima takođe može biti lažnih informacija ili slika. Prevarant obično želi da proda ili razmeni predmet koji ne poseduje i traži od vas avans. Naš savet je ukoliko niste sigurni nikada nemojte plaćati unapred!

Trampi.rs nije deo bilo koje transakcije između kupca i prodavca ili kompanije koja je postavila oglas na ovaj sajt.

Uvek kontaktirajte osobu koja je postavila oglas zanimljiv za vas i uporedite podatke iz oglasa sa onim što Vam se prezentuje. Na zakazani susret uvek podjite sa prijateljem ukoliko Vam je bilo šta nakon kontaktiranja ogašivača sumnjivo. Svaki put proverite osobu ili kompaniju pogotovo ukoliko posumnjate na prevaru, koja je povezana sa tom osobom ili kompanijom. Ukoliko ne možete naći podatke o osobi ili kompaniji, preporučujemo Vam da odustate od ponude.

Izbegavajte davanje ličnih podataka kao što je Vaš datum rođenja, ili račun u banci i slično. Budite veoma pažljivi kada sarađujete sa prodavcem iz inostranstva.

Nikada nemojte plaćati unapred i nikada nemojte koristiti servise za transfer novca. Platite nakon što sretnete vlasnika odnosno kad predmet stigne na vašu kućnu adresu onakav kakav ste želeli.

Ukoliko posumnjate da je oglas prevara, prijavite nam. Pročitajte više o internet prevarama na Wikipediji.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Leave a Comment